10/08/2015

health

  របប​អាហារ​ខ្ពស់​នៅ​ក្នុង​បន្លែ​និង​ផ្លែឈើ​អាច​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​បាន​ដោយ​ជិត​មួយ​ភាគ​បី​មួយ​, យោង​តាម​ការស្រាវជ្រាវ​ដែល​ធ្វើឡើង​ដោយ​ក្រុម​អ្នកស្រាវជ្រាវ​មកពី​មន្ទីរពេទ្យ​ដំបូង​រាជ Qingdao និង​មហាវិទ្យាល័យ​វេជ្ជសាស្ត្រ​នៃ​សាកលវិទ្យាល័យ​ទីក្រុង Qingdao នៅ​ទីក្រុង Qingdao ប្រទេស​ចិន​និង​ចុះ​ផ្សាយ​នៅ​ក្នុង​មួយ កាសែត Stroke ។លោក Yan ឈូ​ស្រាវ​ជ្រាវ​នាំ​មុខ​វេជ្ជបណ្ឌិត​និយាយ​ថា​: «​ការ​កែ​លម្អ​របប​អាហារ​និង​របៀប​រស់នៅ​គឺ​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​បេះដូង​និង​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​ការ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​ចំពោះ​ប្រជាជន​ទូទៅ​នោះ​ទេ​»​។ "ជាពិសេស​អាហារ​ដែល​សម្បូរ​នៅក្នុង​ផ្លែឈើ​និង​បន្លែ​ត្រូវ​បាន​ផ្ដល់​អនុសាសន៍​យ៉ាង​ខ្លាំង​ដោយ​សារ​តែ​វា​បាន​ជួប​តម្រូវ​មីក្រូ​សារជាតិ​និង macronutrients និង​ជាតិ​សរសៃ​ដោយ​គ្មាន​ការ​បន្ថែម​ទៅ​នឹង​តម្រូវការ​ថាមពល​រួម​។ "ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​ដែល​កើតឡើង​នៅពេល​លំហូរ​ឈាម​ទៅ​ផ្នែក​នៃ​ខួរក្បាល​ណា​មួយ​ត្រូវ​បាន​រាំងស្ទះ​ដោយ​សារ​តែ​ការ​ស្ទះ​ឬ​សរសៃឈាម​រហែក​ទ្រនាប់​, នេះ​គឺ​ជា​មូលហេតុ​ដែល​នាំ​មុខ​គេ​ទី​បួន​នៃ​ការ​ស្លាប់​នៅ​ក្នុង​សហរដ្ឋ​អាមេរិក​និង​មួយ​ក្នុងចំណោម​មូលហេតុ​ចម្បង​នៃ​ជន​ពិការ (ដោយសារ ការ​ខូច​ខាត​ខួរក្បាល​) ។ នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​ចិន​ដែល​ជា​កន្លែង​ដែល​ការ​សិក្សា​នេះ​ត្រូវ​បាន​ធ្វើឡើង​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​គឺជា​មូលហេតុ​សំខាន់​នៃ​ការ​ស្លាប់​, ការ​ទទួល​ខុស​ត្រូវ​សម្រាប់​ការ​អ្នក​ស្លាប់ 1,7 លាន​នាក់​នៅ​ឆ្នាំ 201​​0

  A diet high in fruits and vegetables may cut the risk of stroke by nearly one-third, according to a study conducted by researchers from the Qingdao Municipal Hospital and the Medical College of Qingdao University in Qingdao, China, and published in the journal Stroke.

"Improving diet and lifestyle is critical for heart and stroke risk reduction in the general population," lead researcher Yan Qu, MD, said. "In particular, a diet rich in fruits and vegetables is highly recommended because it meets micronutrient and macronutrient and fiber requirements without adding substantially to overall energy requirements."

Stroke, which occurs when the blood flow to any part of the brain is obstructed due to a clot or a ruptured blood vessel, is the fourth-leading cause of death in the United States, and one of the major causes of disability (due to brain damage). In China, where the study was conducted, stroke is the foremost cause of death, responsible for 1.7 million fatalities in 2010

Learn more:
http://cambodzoom.blogspot.com/2015/10/angkor.html

No comments:

Post a Comment